پیام مازند

آخرين مطالب

پادشاهان لابی | پول بگیر اعتمادسازی کن سیاسی

پادشاهان لابی | پول بگیر اعتمادسازی کن
  بزرگنمايي:

پیام مازند - به گزارش همشهری آنلاین، فرهیختگان نوشت: عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی، با صرف صدها میلیون دلار، شبکه‌ای پیچیده از لابی‌گران و شرکت‌ها و کمپانی‌های مختلف را به خدمت گرفته‌اند تا بلکه بتوانند واشنگتن را به زمین بازی منافع خود تبدیل کنند.
سفر ترامپ که با قراردادهای 1200 میلیارد دلاری و هدیه جت 400 میلیون دلاری از دوحه، قرارداد 1400 میلیارد دلاری از ابوظبی و سهم 600 میلیارد دلاری ریاض همراه بود، بهانه‌ای شد تا پرده از این لابی‌گری‌های پرهزینه برداشته شود.
نشریه پولیتیکو، اندیشکده آمریکایی کوئینسی و رسانه‌های آمریکایی از جمله واشنگتن‌پست گزارش‌هایی منتشر کرده‌اند که حاوی جزئیاتی از لابی‌های این سه کشور در ایالات متحده است. این سه کشور، با نفوذ در کاخ سفید، کنگره و رسانه‌ها در جهت‌دهی برخی سیاست‌های آمریکا مؤثر بوده‌اند. سفر ترامپ، تصویری از این نفوذ را به نمایش گذاشت، اما پشت صحنه، داستان پول و جاه‌طلبی‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس است که دونالد ترامپ را به منطقه کشانده. عربستان؛ دلارهای صعودی عربستان سعودی، با صرف هزینه‌های روز افزود صدها میلیون دلاری برای لابی‌گری و روابط عمومی در آمریکا، تلاش کرده وجهه خود را پس از رسوایی‌هایی مثل قتل جمال خاشقجی در سال 2018 بهتر کند. این کشور با نفوذ در شرکت‌ها، لابی‌گران و حتی نفوذ در هالیوود و ورزش، سعی کرده سیاست و افکار عمومی آمریکا را به نفع خود هدایت کند. هرچند قتل خاشقجی ضربه‌ای به روابط ریاض با واشنگتن زد اما قدرت مالی و لابی‌گری عربستان، همراه با حمایت‌هایی در دوره اول دونالد ترامپ، این کشور را از تبعات سنگین نجات داد و روابطش را با آمریکا احیا کرد. با این حال، فعالیت‌های عربستان در جنگ یمن و نقض حقوق بشر، همچنان سایه‌ای بر این تلاش‌هاست.
پول بگیر اعتمادسازی کن درباره عربستان، اتهام قانونی مشخصی برای آن‌ها در دادگاه‌های فدرال ثبت نشده است اما «گاردین» درگزارشی در سال 2023 ادعا می‌کند که فعالیت‌های پنهانی در این زمینه وجود دارد. عربستان میلیون‌ها دلار به شرکت‌های روابط عمومی و لابی‌گری پرداخته است. این روزنامه فاش می‌کند که شرکت روابط عمومی و اعتمادسنجی «ادلمن» طی چهار سال 9.6 میلیون دلار، از جمله 5.6 میلیون دلار برای تبلیغ توانمندسازی زنان و چهره «ریما بنت بندر آل سعود»، سفیر عربستان در واشنگتن، دریافت کرد.
بعدها گاردین با همکاری بنیاد پژوهشی Aria ادعا کرد که ادلمن از سال 2007 بیش از 6 میلیون دلار در ازای بهبود وجهه امارات دریافت کرده است.
شرکت «کورویس» که از زمان حملات 11 سپتامبر 2001 با عربستان همکاری می‌کند، بیش از 100 میلیون دلار از ریاض گرفته است، از جمله 18 میلیون دلار در شش هفته پس از قتل خاشقجی، 14 میلیون دلار در 2002 برای تبلیغ «تعهد عربستان به مبارزه با تروریسم»، 11 میلیون دلار در 2003 (جنگ عراق)، و 10 میلیون دلار در 2015 (شروع جنگ یمن). «ریچارد هولت»، لابی‌گر نزدیک به ترامپ نیز در شش ماه نزدیک به 500هزار دلار از عربستان دریافت کرد. گروه BGR پس از قطع موقت همکاری، برای لیگ جهانی مسلمانان (وابسته به عربستان) دوباره فعال شد. گاردین ادعا می‌کند که حداقل 16 شرکت لابی‌گری دیگر هم برای تقویت روابط تجاری آمریکا-عربستان و بهبود وجهه ریاض کار می‌کنند.
تبرئه از اتهامات یمن عربستان شبکه‌ای گسترده از لابی‌گران را در آمریکا به کار گرفته است. پس از قتل خاشقجی چندین شرکت لابی‌گری و اندیشکده روابطشان را با ریاض قطع کردند، اما بسیاری با افزایش دستمزدها (مثل دوبرابر شدن پرداختی به کورویس) بازگشتند. طبق اسناد FARA، لابی‌گران عربستان با کنگره، رسانه‌ها و افکار عمومی کار کردند تا تصویر مثبتی از ریاض بسازند. «Tripp Baird» لابی‌گر محافظه‌کار در سال 2022 نامه‌ای به کنگره فرستاد که انصارالله یمن را مقصر تشدید تنش نشان می‌داد.
مایکل پتروزیلو، مدیر کورویس، از 2001 با ریاض همکاری کرد تا از پاسخگویی عربستان در مورد یمن و خاشقجی جلوگیری کند. اندیشکده کوئینسی گزارش داد که عربستان بیش از 100 میلیون دلار برای لابی‌گری در آمریکا هزینه کرده تا معاملات تسلیحاتی را پیش ببرد و جنایات یمن را بپوشاند. این لابی‌ها جنگ یمن را «مأموریت بشردوستانه» نشان دادند و اتهامات علیه انصارالله را برجسته کردند.
فروش تسلیحات عربستان یکی از بزرگ‌ترین خریداران تسلیحات آمریکایی است. لابی‌گری ریاض تضمین کرد که حمایت نظامی آمریکا، حتی پس از قتل خاشقجی، ادامه یابد. اندیشکده کوئینسی در گزارشی می‌گوید که در 2018، کنگره طرحی برای توقف حمایت از جنگ یمن و فروش تسلیحات به عربستان تصویب کرد، اما ترامپ آن را وتو کرد و لابی‌گران عربستان از لغو این وتوها مطمئن شدند. در تابستان 2022، جو بایدن، که زمانی عربستان را «منفور» خوانده بود، با بن سلمان دیدار و قراردادهایی برای فروش میلیاردها دلار سلاح امضا کرد. اندیشکده کوئینسی گزارش داد که عربستان بیش از 100 میلیون دلار برای لابی‌گری هزینه کرد تا معاملات تسلیحاتی را حفظ کند.
جنگ یمن جنگ یمن از 2015 با رهبری عربستان آغاز شد و با اعلام برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) فاجعه‌ای انسانی با حدود 17 هزار نفر کشته (از جمله 4هزار کودک) و حدود 28 هزار نفر زخمی به بار آورد. هرچند آمارها در این زمینه متناقض است؛ با اینحال اندیشکده کوئینسی بعدها از صرف میلیون‌ها دلار توسط لابی‌گران عربستان، خبر داد که تلاشی در جهت پوشاندن این جنایات و تبدیل آن به عملیات بشردوستانه بود. در سال 2022، ائتلاف سعودی 700 حمله هوایی انجام داد، اما لابی‌ها با انتشار اطلاعات گمراه‌کننده، انصارالله را مقصر جلوه دادند. «مایکل پتروزیلو» و «کورویس» از پاسخگویی عربستان در مورد یمن و خاشقجی جلوگیری کردند. با این حال، مقاومت انصارالله و شکست عربستان در اشغال سریع یمن، ریاض را در باتلاق گیر انداخت.
قطر؛ لابی با جت دادستان‌های فدرال «منهتن» ادعا کردند باب منندز در ازای رشوه‌هایی مثل بلیت فرمول یک و سرمایه‌گذاری در پروژه املاک، به نفع قطر عمل کرده است. همچنین «بری بنت»، مشاور سابق کمپین ترامپ در 2017 گروه مخفیانه «دیده‌بان بحران یمن» را برای قطر راه‌اندازی کرد تا وجهه عربستان و امارات را تخریب کند. در سمت دیگر، قطر حدود 36 شرکت لابی‌گری و روابط‌عمومی را استخدام کرده، ازجمله Mercury Public Affairs (محل کار سابق سوزی وایلس، رئیس‌دفتر کاخ سفید)، BGR Group، Venable و Cornerstone Government Affairs (با لابی‌گرانی مثل دیوید پلنینگ، دستیار سابق ترامپ و کریس هاجسون، دستیار سابق مایک پنس).
اعضای سابق کنگره مانند تام دیویس (جمهوری‌خواه، در Holland & Knight) و جیم موران (دموکرات، با شرکت لابی خود) نیز برای قطر کار می‌کنند. نشریه پولیتیکیو همزمان با سفر ترامپ به دوحه، گزارشی درباره لابی‌های قطری در آمریکا نوشته است. بر اساس این گزارش، قطر در سال گذشته 500 هزار دلار به «گرت ونتری»، استراتژیست جمهوری‌خواه پرداخت کرد تا نقش میانجی‌گری دوحه در مذاکرات اسرائیل- حماس را تبلیغ کند. همچنین شرکتی متعلق به «برنارد کریک»، متحد عفوشده ترامپ، قراردادی یک میلیون دلاری منعقد کرد و چند هفته بعد ترامپ اعلام کرد قصد سفر به قطر را دارد. «پام باندی»، دادستان کل که قانونی‌بودن هدیه جت 400 میلیون‌دلاری قطر به ترامپ را تأیید کرد نیز برای قطر لابی و ماهانه 115,000 دلار دریافت می‌کند.
لابیست‌ها و خنثی‌سازی تحریم قطر با صرف هزینه‌های کلان، ازجمله کمپین 200 میلیون دلاری در 2018 پس از محاصره توسط عربستان و امارات نفوذش را در واشنگتن گسترش داد. طبق اسناد FARA، این کشور در سال 2025 با Cornerstone Government Affairs (یک شرکت لابی‌گری ایالات متحده) و شرکت کریک (حوزه فناوری) قرارداد بست.
لابی‌گران قطر، قوانینی مثل تحریم به دلیل میزبانی رهبران حماس را هم خنثی کردند. «نیک موزین»، لابی‌گر قطری در 2017 تلاش کرد قانون ضدحماس را با مرتبط کردن آن به «الیوت برودی»، حامی امارات بی‌اعتبار کند که موفق شد. همچنین قطر میلیاردها دلار تسلیحات آمریکایی و اروپایی خریده و میزبان بزرگ‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه است. لابی‌گری قطر از تحریم‌های احتمالی (مثل قانون ضدحماس) جلوگیری و روابط نظامی با آمریکا را حفظ کرد.
توافق‌های دیپلماتیک قطر با میانجی‌گری در آتش‌بس اسرائیل- حماس، تخلیه افغانستانی‌ها در 2021 و مذاکرات برای کودکان اوکراینی و زندانیان آمریکایی در ونزوئلا جای پای خود را نظام بین‌الملل محکم کرد. باب منندز در 2021 بیانیه‌ای نوشت که در آن قطر را «سرلوحه اخلاق» خواند که به پذیرش پناهجویان افغان کمک کرد.
جنگ غزه و منطقه قطر با میزبانی رهبران حماس و کمک سالانه صدها میلیون دلاری به غزه، نقش دوگانه‌ای دارد. لابی‌گرانش اتهامات حمایت از محور مقاومت را کم‌رنگ و گروه دیده‌بان، بحران یمن را برای تخریب رقبا راه‌اندازی کرده‌اند.
قراردادهای اقتصادی در روزهای گذشته قطر با ترامپ قراردادهای 1.2 تریلیون دلاری امضا کرد؛ بزرگ‌ترین قرارداد آمریکا در خاورمیانه که نفوذ اقتصادی قطر را نشان می‌دهد. هدیه جت 400 میلیون دلاری نیز بخشی از این استراتژی بود.
امارات؛ ارباب کوچک «جورج نادر»، تاجر لبنانی- آمریکایی میلیون‌ها دلار به انتخابات آمریکا تزریق کرد تا منافع امارات را پیش‌ببرد و درنهایت متهم شناخته شد.
این کشور 280 نظامی سابق آمریکایی، ازجمله «جیم متیس»، وزیر دفاع اسبق دولت ترامپ را با حقوق‌های کلان (حتی 250 هزار دلار برای رده‌های پایین‌تر) استخدام کرده تا به‌عنوان مشاور کار کنند. امارات همچنین میلیاردها دلار سلاح از آمریکا خریده و سومین مشتری بزرگ تسلیحات این کشور در دهه گذشته بوده است. روابط دیپلماتیک امارات هم با توافق‌نامه‌های ابراهیم در سال 2020 که روابط رژیم اسرائیل با امارات، بحرین، مراکش و سودان را عادی کرد، تقویت شد. این توافق‌ها که قرار بود صلح‌آمیز باشند، بهانه‌ای شدند برای گرفتن سلاح‌های پیشرفته‌تر و پیمان نظامی با آمریکا.
لشکر لابی‌گران سال‌های 2020 و 2021 برای امارات پر از لابی بود. اندیشکده کوینزی گزارش می‌دهد 25 شرکت در این دوسال برای امارات کار کردند و تماس‌های زیادی با سیاستمداران، رسانه‌ها و اندیشکده‌ها گرفتند. امارات 64 میلیون دلار به این شرکت‌ها پرداخت کرد. رقمی که لابی آن‌ها را از لابی عربستان هم قوی‌تر کرد.
شرکت‌های اصلی شامل: Akin Gump با 13.5 میلیون دلار، Brunswick Group با 12.2 میلیون دلار، Camstoll Group با 10.5 میلیون دلار، Teneo Strategy با 7.2 میلیون دلار و Harbour Group با 6.6 میلیون دلار بودند.
این شرکت‌ها 1.65 میلیون دلار به کمپین‌های سیاسی اهدا کردند، ازجمله حدود 520 هزار دلار به 104 نماینده کنگره که با آن‌ها در ارتباط بودند. سناتور «تاد یانگ» بعد از ملاقات با Akin Gump در سال 2021، 5000 دلار گرفت و «تری مک آلیف» 200,000 دلار از «Terakeet» دریافت کرد. این کمک‌ها قانونی بوده‌اند، چون از بودجه خود شرکت‌ها بود، نه مستقیماً از امارات. لابیست‌ها بیشتر با مجلس نمایندگان، سنا و رسانه‌ها در ارتباط بودند. رسانه‌هایی مثل نیویورک‌تایمز و اندیشکده‌هایی مثل مؤسسه خاورمیانه که از امارات پول می‌گیرند هم در این شبکه هستند.
اسپارتای کوچک امارات متحده عربی که در آمریکا به «اسپارتای کوچک» معروف است، روابط نظامی قوی با این کشور دارد. «یوسف العطیبه»، سفیر امارات، همیشه تأکید می‌کند امارات از سال 1990 در کنار آمریکا در جنگ‌هایی مثل «کوزوو» و علیه «داعش» بوده. در سال 2020، لابیست‌ها علیه پیشنهادهایی مثل اصلاحیه «تام مالینوفسکی» که فروش سلاح به امارات را محدود می‌کرد، مبارزه کردند.
همان سال، بسته‌ای 23 میلیارد دلاری شامل 50 جنگنده F-35 پیشنهاد شد. سناتورهایی مثل «باب منندز» و «کریس مورفی» سعی کردند جلوی این فروش را بگیرند، اما لابی امارات با تماس‌های مستقیم العطیبه، سفیر امارات در واشنگتن با سناتورهایی مثل «تد کروز» و «کریس ون هولن» و حمایت «مارک کلی» و «کریستن سینما» موفق شد.
رأی‌گیری در دسامبر 2020 با 50-46 برای پهپادها و 49-47 برای F-35 به نفع امارات تمام شد. البته جو بایدن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا در سال 2021 این سیاست‌های فروش تسلیحات به امارات را به چالش کشید؛ اما همچنان معامله متوقف نشد و 3.5 میلیارد دلار سلاح دیگر، مثل سامانه تاد (THAAD) را به امارات فروخت.
توافق‌نامه ابراهیم توافق‌نامه‌های ابراهیم در سال 2020 که روابط امارات با رژیم صهیونیستی و چند کشور دیگر را عادی کرد، موضوع داغ لابی‌گری بود و بیش از 1000 بار در تماس‌ها مطرح شد.
لابیست‌ها با افرادی مثل نانسی پلوسی و باب منندز تماس گرفتند تا حمایتشان را جلب کنند. امارات از این توافق برای توجیه خرید سلاح‌های بیشتر استفاده کرد. از سوی دیگر، در سال 2021، وقتی درگیری بین رژیم صهیونیستی و حماس بالا گرفت، امارات به‌جای میانجی‌گری، روابطش با اسرائیل را قوی‌تر کرد و حتی آن‌ها را به منطقه آزاد تجاری دعوت کرد.
جنگ یمن امارات از سال 2015 در جنگ یمن نقش بزرگی داشت و 10هزار سرباز فرستاد، حتی بعد از خروج نیروهایش در 2020، به گروه‌های مسلح کمک مالی و آموزشی داد. لابیست‌ها بارها درباره یمن صحبت و سعی کردند امارات را خیرخواه ماجرا نشان دهند.
کد خبر 946705 منبع: فرهیختگان برچسب‌ها قطر خبر ویژه عربستان دونالد ترامپ امارات

لینک کوتاه:
https://www.payamemazand.ir/Fa/News/897268/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رکورد دست‌ نیافتنی سرمربی تیم ملی فوتبال در لیگ برتر

صحبت‌های سرپرست فدراسیون اتوموبیلرانی درباره حادثه درگذشت حمیدرضا درجاتی

عبادی‌پور و موسوی در بین مهمترین غایبان لیگ‌ ملت‌ها

پرسپولیس امروز از این دو بازیکن رونمایی می‌کند

سخنگوی قوه قضاییه: حکم اعدام تتلو قطعی و آماده اجرا است اما درخواست توبه و اعاده دادرسی تتلو ثبت شد

عکس/ نور پردازی کوه قاسیون دمشق برای تشکر از سعودی‌ها

گزارش‌ها از کاهش قطعی برق و رشد ارزش پول ملی پس از لغو تحریم‌های آمریکا

پرونده ماینر قاچاق روی میز تعزیرات

شکنجه دردناک دختر 10ساله

استوری غافلگیرکننده خداحافظی؛ اقدام این بازیکن خیبری ها را شوکه کرد!

مازندران، نبض بازار مرغ را در دست گرفت

جاده چالوس تا این تاریخ مسدود اسست

قلع و قمع ساخت و ساز‌های غیرمجاز در 22 هزار متر مربع از اراضی کشاورزی تنکابن

واکنش شورای نگهبان به موافقت مجمع تشخیص با لایحه پالرمو

پزشکیان: مذاکره می‌کنیم و دنبال جنگ نیستیم اما از هیچ تهدیدی نمی‌ترسیم

چرا فشارخون‌تان با وجود مصرف دارو هنوز بالاست؟

یک درخواست از رضا امیرخانی

نشست خبری مدیر کل بنیاد سمنان به مناسبت بزرگداشت شهدای خدمت

گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تمدن ساز است

بهترین گزینه برای سرمربیگری استقلال

پیشنهاد استفاده از تاکسی‌های آبی در المپیک لس‌آنجلس

پیاتزا: فقط برای موفقیت ایران می جنگیم

شکاری با پرسپولیس بست و پیش‌ پرداخت گرفت

پرسپولیس اقدام تراکتور را تلافی کرد

محکومیت 406 هزار دلاری استقلال در پرونده گلر بوسنیایی

همکاری قوه قضائیه و جهاد کشاورزی مازندران برای حفاظت از اراضی کشاورزی

گردشگری دفاع مقدس و مقاومت در مازندران

مسابقات دو خیابانی در رامسر برگزار شد

مقاوم سازی مسکن روستایی الویت بنیاد مسکن

آخرین وضعیت ترافیکی جاده ها؛ انسداد جاده چالوس تا روز چهارشنبه

تحرکات خریداران روی تابلو معاملات بازار سرمایه

جزئیات پرونده عجیب و اتهام بزرگ به سون در کره!

سانحه رانندگی در نکا 11 مصدوم بر جا گذاشت

شروع علائم هشدار دهنده اولیه پیری در 40 سالگی

چهار ورزش مناسب برای مفصل‌ درد

نمایشگاه کتاب تهران امروز تمام می‌شود

استقلال وارد مذاکره با دو بازیکن هوادار شد

حمید درخشان: تراکتور باید در فصل آینده قوی‌تر شود

اسطوره جودو در پی ششمین المپیک

تغییر نظر مسئولان اینتر در مورد فروش طارمی

قیمت مرغ با هزینه‌های تولید همخوانی ندارد

27 اردیبهشت روز ارتباطات و روابط عمومی

بورس امروز شنبه 27 اردیبهشت 1404 چگونه پیش بینی می‌شود؟

پل زیرقوسی سدگلورد، شاهکار مهندسی ایرانی

واردات برنج معروف دانه‌بلند هندی ممنوع شد

وضعیت جوی،دریایی و دمایی استان هرمزگان در شنبه 27 اردیبهشت

شهادت مظلومانه شهید رئیسی و همراهانش، ضایعه‌ای بزرگ برای نظام جمهوری اسلامی بود

خدمات شهید رئیسی در تاریخچه ذهن مردم خوزستان باقی است

برنامه‌های بزرگداشت هفته شهدای خدمت در استان ایلام اعلام شد

مردمی بودن از جلوه‌های مهم مدیریت شهید رئیسی عزیز بود